Over Aad Janson

Aad Janson is geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Stompwijk. Hij is getrouwd en heeft samen met echtgenote inmiddels 3 volwassen zonen.

Aad heeft belangstelling voor alles, hij leest graag en luistert veel naar muziek. Vooral de snel veranderende informatiemaatschappij heeft zijn belangstelling, maar ook meer voor de hand liggende zaken, als lokale geschiedenis, geschiedenis der talen, informatietechnologie, wetenschapsgeschiedenis, bibliotheken en boeken.

Aad Janson is werkzaam in de bibliotheek van het Vredespaleis. Deze bibliotheek is gespecialiseerd in internationaal recht, maar Aad is geen jurist. Van huis uit is hij semiticus en als zodanig werkzaam geweest als vakreferent en later als adjunct-conservator in de Leidse Universiteitsbibliotheek.

In 1994 maakte hij een overstap naar de bibliotheekautomatisering, wederom te Leiden. In 2002 veranderde hij van werkkring en ging werken als ‘bouwer van een digitale bibliotheek’. De digitale bibliotheek is de bibliotheek van het Vredespaleis zoals die zich manifesteert op het wereld wijde web.

Op deze website probeert Aad zich met van alles bezig te houden: werk, oude foto‘s, Stompwijk, boeken, bibliotheken en teksten. O ja, soms in het Engels.

Je kunt Aad bereiken via aadjanson at gmail dot com. De goede verstaander weet hier wel raad mee, toch?

2 reacties op Over Aad Janson

  1. Beste Aad,
    Ik werd door iemand geattendeerd op de foto met bijschrift van de twee ‘prijskoeien’. De blaarkoppen komen hierop mooi in beeld, en het verhaaltje geeft een aardig tijdsbeeld. Als voorzitter van de landelijke Blaarkopstichting (alles geheel vrijwilligerswerk) vind ik het interessant dat dergelijke foto’s zijn, en heel leuk dat die op internet te vinden zijn. Voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief De Blaarkopper ben ik vaak op zoek naar dergelijke berichten. Ik vraag hierbij aan u of ik iets uit dit bericht mag vermelden in het nummer dat in september 2012 verschijnt.
    Alvast heel hartelijk dank voor uw reactie.
    Met vriendelijke groet,
    Zwanet Faber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *