Nieuw project, nieuwe website.

De afgelopen maanden heb ik wekelijks geschreven over onderwerpen die betrekking hebben op de GDP in Stompwijk, maar toch meestal over de molendriegang in die polder. Daarvoor gebruikte ik het immer populaire medium WordPress, in feite een software omgeving waarmee men kan bloggen.

WordPress doet meer dan alleen een stuk gereedschap zijn om blogs te schrijven. Het is inmiddels ook nog uitgegroeid tot een volwaardig content management systeem, een systeem dus waarmee je website kunt bouwen en onderhouden. WordPress dus om te bouwen en te vullen.

Ieder content management systeem geeft je tal van mogelijkheden om teksten te schrijven en op te maken en te voorzien van illustraties, maar wat het niet doet is bijdragen of blogs in een duidelijke structuur zetten. En dat is in feite de oorzaak van de indeling op deze website zoals die nu is.

Een beperkt algemeen menu bovenaan en rechts van de bijdragen een paar tabelletjes met recente blogs, categorien en een archief, dat is het dan zo wel. Bovendien bieden de categorieën geen garantie dat je echt bij elkaar horende stukken ook bij elkaar gepresenteerd kunt krijgen. Ter illustratie, als men op ‘stompwijk’ klikt dan wordt een lijst met 24 bijdragen getoond, waaronder het stuk Landschapselementen in Stompwijk. En dat heeft niets te maken met de GDP.

Om nu toch een zekere uniformiteit te bieden in mijn bijdragen over de GDP heb ik besloten om een nieuwe website te starten: gdp-stompwijk.nl. Op deze website -eveneens geheel gebouwd en gevuld met WordPress software- verzamel ik de bijdragen die gaan over de GDP.

Dat betekent dat een deel van mijn blogs hier, ook een plekje krijgen, of al hebben gekregen, op gdp-stompwijk.nl. In tegenstelling tot mijn blog hier (op www.aadjanson.nl dus) zullen daar dus alleen bijdragen verschijnen over de GDP.

De bijdragen zullen daar gestructureerd worden -voorlopig althans-  op eeuw. Dus de GDP in de 15de eeuw of de 18de eeuw. In sommige eeuwen staat nu al een bericht, soms zelf al meerdere berichten, in andere eeuwen nog niets. U begrijpt, het is bedoeling om in de loop der tijd (jaren?) een zo volledig mogelijk historisch beeld te schetsen van het gebied dat we nu de GDP noemen.

Uiteraard zullen ook onaffe zaken worden genoemd, vragen aan de lezers worden gesteld, zal het Nederlands niet altijd tiptop zijn, zal er zeker in het begin onevenwichtigheid zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat dat uiteindelijk wel goed komt.

En natuurlijk zullen ook hier blogs over de polder blijven verschijnen en zal er ook zeker geregeld verwezen worden naar gdp-stompwijk.nl. U wordt van harte uitgenodigd zo nu en dan de nieuwe website eens te bezoeken en vervolgens uw oordeel te vellen, hetzij via de aangeboden commentaar optie bij iedere publicatie, hetzij via de mail, aldaar in de recherkantlijn genoemd.

Dit bericht is geplaatst in stompwijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *