Indië moet vrij!

Indië vrij

Hoe belangrijk men het vond in Nederland net na de oorlog, dat Indië weer teruggebracht moest worden in de schoot van het Koninkrijk der Nederlanden, getuigt deze foto. In een tijd van papierschaarste was er wel genoeg van dat materiaal te vinden om opwekkende posters te drukken. Hoe enthousiast men was voor dit streven wordt nog eens onderstreept door de energie die men stak in de opbouw van een reclame wagen!

Natuurlijk de benzineschaarste werkte wel door, dus gewoon paard en wagen, maar -net als tegenwoordig- er was weer wel ruimte voor muziek, ongetwijfeld aandachttrekkend. Het was mij eigenlijk nooit opgevallen, maar mijn vader, fervent accordeonspeler in zijn jonge jaren, heeft hier toch een dergelijk apparaat op zijn buik hangen. Hij is nooit uitgezonden geweest naar wat ook, maar hier zit tie dan toch te spelen in het eenvoudige uniform van de burgerwacht? Heette dat zo? Hij heeft er nooit over gesproken.

Ik denk dat de foto in de Zuidbuurt (Zoeterwoude) is genomen.

Dit bericht is geplaatst in foto's, indië met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *