Opa en buur?

Glimmend gepoetste schoenen, zondagse kleding, gleufhoeden, een koetsje en een paard. Misschien hebben wij hier te doen met een groep naar huis kerende kerkgangers, waaronder mijn grootvader Arie Janson, links vooraan op de foto.

Maar waar is de kerk dan? Misschien waren zij op weg naar de kerk of naar huis komende uit een zeker etablissement, het Blesse Paard. Wie zal het zeggen? De foto moet na 1934 zijn gemaakt want de straat is reeds volgelegd met klinkers. Toch moet een ander er al een tijdje gelegen hebben, want er is links onder de rechterpand van mijn grootvaders jas een plas(je) te zien.

Tegenwoordig liggen die plassen er zeer geregeld weer, kortom het is ondanks dure reparatie na dure reparatie nog steeds knudde met die straat.

 

Dit bericht is geplaatst in foto's met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *