Evernote belevenissen

Ik heb Evernote vandaag eens bij de kop genomen. Ruim 2 jaren geleden had ik al een account aangemaakt en toendertijd een stuk of wat notities gemaakt. En toen…..niks meer mee gedaan, totdat ik vandaag de draad weer oppakte.

Wat heb ik gedaan? Eerst die oude notities weggegooid, zodat we met een schone lei konden beginnen. Toen op 4 apparaten de nieuwste versies van Evernote geinstalleerd:

  1. Laptop draaiende op Windows Vista
  2. Desktop draaiende op Windows 7 (via VPN)
  3. Een inmiddels verouderd Android telefoontoestel
  4. Een iPad

Vervolgens twee ‘notebooks’ in Evernote aangemaakt aangemaakt, te weten Stompwijk en Werk.

Bovenstaande heb ik ingetoetst op mijn laptop.

Ingetoetst op mijn desktop: Vervolgens heb ik via VPN een connectie gemaakt met mijn desktop PC op het werk, Evernote geinstalleerd en bedacht dat ik een gefingeerd project zou maken in het notebook ‘Werk’ met de titel ‘Automatiseringsgids’ Ik zou die gids graag willen bespreken in een blog op mijn website, www.aadjanson.nl. En daartoe hier, dat wil zeggen in Evernote, de gegevens voor die blog willen verzamelen op verschillende plekken en momenten.

Ingetoetst op mijn iPad: hier voer ik een copy paste uit van een tweede document eerder aangemaakt met wat observaties en titels en dergelijke uit de genoemde Automatiseringsgids van 6 mei jongstleden.

Donner belooft onderzoek
Nationaal archief online verfrist
Ziekenhuis stapt over op opensourcemailserver

Ingetoetst op mijn telefoon: maar die klaagt over weinig geheugen.

Ingetoetst in de editor van WordPress: hier heb ik de hele bovenstaande tekst met een copy paste ingezet en vervolgens nog wat zitten editen.

Behalve tekst heb ik ook nog even wat zitten experimenteren met geluid en links. Op mijn telefoontoestel heb ik nog een rake observatie ingesproken en gekoppeld in mijn bespreking. Ik merkte wel dat je rekening moet houden met het format waarin een en ander wordt verwerkt. Het geluidsfragment kwam goed door -na synchronisatie- op ieder apparaat, met dien verstande dat de iPad het format niet herkende en niet kon afspelen, maar wel aangaf dat er een geluidsfragment was.

Met aangemaakte links op mijn laptop of desktop wist de iPad ook geen raad en zo ook bulletlists en dergelijke. De iPad gaat dus minder goed om met opgemaakte tekst.

Behalve dit soort -in mijn optiek- kleine probleempjes is Evernote voor mij een blijvertje. Goed product.

Dit bericht is geplaatst in observaties met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *