Twee portretfoto’s

Een prachtige gedetailleerde foto van -om het maar wat oneerbiedig uit te drukken- doorleefde kop. Mevrouw Cornelia Schrader – van Rijn, 1922, in vol ornaat, kap, kapsel, oorbellen, het onvermijdelijke kruisje hier bevestigd aan een broche, een paar colliers en een mooie gehaakte? kanten? omslag- of schouderdoek. Waar ik niet helemaal uit ben is of er onder de kanten muts nog een hoofdsierraad zit dat over het haar werd gedragen maar onder de kap of dat de naar de slaap weglopende haren? ook inderdaad haren zijn? Wie het weet mag het zeggen. Trots werd dit alles gedragen en getoond. Ik weet zeker dat als mevrouw Schrader had gezien dat er een paar franjes van haar schouderdoek omhoog stonden, zij die zeker weer strak in het gelid had gebracht, nog voor dat de foto werd gemaakt.

Jacobus Schrader, 1922. Deze foto is zeker bij dezelfde gelegenheid gemaakt als de foto hierboven. Dezelfde ‘opstelling’! Ook hier weer een gegroefd, doorleefd hoofd, maar wel met een haardos waar schrijver dezes jaloers op is. De heer Jacobus Schrader, 1922, keurig in het pak en zien we hier nog een gesteven losse boord of is het toch een overhemd? Mijnheer Schrader is wars van opsmuk; geen pochet, geen horloge(ketting), gewoon degelijk en eenvoudig.

 

Dit bericht is geplaatst in foto's met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *