Familie Schrader en Van Rijn in Stompwijk, 1918.

Een foto van twee (delen van) families, met hier dan ook stel kleine kinderen. Alle kinderen kort gekapt en in een jurk. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat de kinderen meisjes zijn. Het was in die tijd nog gebruikelijk om ook jongetjes een ‘jurk’ aan te doen. Als enige reden voor dit gebruik kan ik bedenken, dat dat een stuk makkelijker verschonen is. ‘Jurk’ omhoog, volgepoepte luier uit, schone luier aan, ‘jurk’ naar beneden klaar. Of bijna klaar dan, de luier moest vervolgens nog uitgespoeld worden in de vaart. Dat is toch een stuk gemakkelijker dan broekje losknopen (niks klittenband of ritssluiting) en vervolgens weer vastknopen.

De fotograaf heeft duidelijk moeite gedaan een foto te componeren. Het is geen toeval dat de lage struik voor de zittende oudere vrouwen en kinderen staat en de hooge struik voor de staande volwassen rechts. Daar is over nagedacht!

Dit bericht is geplaatst in foto's met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *