Bestuur Boerenleenbank

Ik kan niet precies bepalen wanneer deze foto is gemaakt. Jammer eigenlijk dat de foto nogal beschadigd is, gezien al die witte vlekken en vlekjes. Ik herken trouwens slechts een persoon, de man linksvoor zittend is de heer Stijnman (bakker), omdat ik zijn geheel eigen blik herken. Wel weet ik dat wij hier te doen hebben met het bestuur van de Boerenleenbank. En dat ik dan nog een naam kan weten. Het was vroeger gebruikelijk dat de hoofdonderwijzer van de school een plaats had in dergelijke besturen. Omdat ik de heer Boogmans zou hebben herkend, neem ik aan dat de heer Fleuren ook ergens op de foto staat. Ik gok, hij zit naast de heer Stijnman?
Ik krijg ook de indruk dat de foto is gemaakt in een studio. De achtergrond loopt rond weg en is beslist niet helemaal natuurlijk. Toch een aardige foto met de mensen die uiteindelijk verantwoordelijk waren voor de spaarcentjes van de Stompwijkers.
Reactie Frans Jansen: op de foto herken ik enkele personen: zittend vlnr: Leen Stijnman, inderdaad meester Fleuren, ik denk Jaap Abel, zeker weten: Herman Jurgens. Staand vlnr: mij onbekend, dan Dorus van Bohemen, dan mij onbekend, dan Piet Wijsman, dan onbekend.
Ik plaats de foto tussen 1930 en 1935.

Dit bericht is geplaatst in foto's met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Bestuur Boerenleenbank

 1. Gerard Verhagen schreef:

  Hallo Aad,
  Op de foto van het bestuur van de boerenleenbank herken ik, zo goed als zeker, zittend van links naar rechts de 3e persoon Joop Suijten (niet Jaap Abel) de voormalige kruidenier en organist van de Laurentiuskerk van Stompwijk.
  Met vriendelijke groet,
  Gerard Verhagen

  • Karin Smit - Suijten schreef:

   Beste Aad en Gerard,

   Ik ben de kleindochter van J. Suijten. Ik weet zeker dat dit geen foto van mijn opa is. Mijn opa was in de periode van deze foto 26 tot 30 jaar. Ik begrijp de gelijkenis op oudere leeftijd. Hij heeft wel in het bestuur van de Boerenleenbank gezeten en was inderdaad kruidenier en de organist van de Laurentiuskerk in Stompwijk. Ik zal dit bericht ook aan een van mijn ooms sturen.
   Vriendelijke groet, Karin Smit – Suijten

 2. C. Belt schreef:

  Beste Aad Janson,

  Op zoek naar waar precies en hoe lang het gezin van mijn grootvader Jacobus Gijsbertus, Jaap, Belt woonde op de Stompwijkscheweg 177 (adres in 1931 volgens een adresgids bij het Haags Gemeentearchief, pdf bestand), kwam ik jouw website tegen. Ik ben al je foto’s aan het bestuderen geslagen en kwam op deze mijn opa tegen: onmiskenbaar links achteraan.
  Leuk, het gezin is rond 1935 naar Den Haag verhuisd, waar mijn opa een melkwijk/winkel begon.

  Ik blijf intussen verder zoeken naar de hernummering na de invoering van de Doctor Van Noortstraat.

  Met vriendelijke groet,

  C. Belt

 3. Jac Starrenburg schreef:

  Aad,
  Op de foto, uiterst links bovenin staand, herkennen zowel mijn nichtje als ik onze opa J.G. (Jaap) Belt. Onze opa werd geboren in 1889, wellicht geeft dat gegeven een indicatie wanneer de foto is genomen. Volgens externe bronnen werd de bank opgericht in 1903 en was meester Fleuren vanaf de oprichting 40 jr. lang, als kassier, betrokken bij de bank.
  (zie http://leiden.courant.nu/issue/LLC/1953-08-29/edition/0/page/2?query=Zonder%20Rubber&sort=relevance&f_periodicalcode%5B0%5D=LLC)
  Fleuren overleed 3 jan. 1950. Omtrent het juiste huisnummer van de bank aan de destijds nog Stompwijkseweg (niet huidige huisnummer aan Dr. van Noortstraat) ben ik naarstig op zoek, Ik vermoed nr 171 wellicht kan iemand mij dat bevestigen. met vr grt Jac Starrenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *